vrijdag 25 januari 2013

SUGAR SKULLHola! Hier zie je alvaste een voorproefje van mijn carnavals make-up. Ik vind het schminken en het verkleden altijd het leukste gedeelte van de hele carnaval en probeer er ook altijd iets leuks van te maken.. Mijn schmink is gebaseerd op de dag van de doden in Mexico. Het is een 'sugar skull'. 
Bron wikipedia: De dag van de doden (SpaansDía de los Muertos) is een Mexicaanse feest- en herdenkingsdag. Het vindt elk jaar plaats op 1 en 2 november, dus op Allerheiligen en Allerzielen.Men gelooft dat de zielen van kinderen op 1 november terugkeren naar de aarde, en die van volwassenen op 2 november. Gedurende het hele jaar bereidt men zich voor op het festival, men verzamelt goederen die men aan de doden zal offeren.
In de periode rond de dag van de doden maakt men graven van dierbaren schoon en versiert deze. Sommige rijkere families bouwen bovendien altaren in hun huis. Men bezoekt de graven van dierbaren en offert er voedsel en drank. Na afloop eet en drinkt men het vaak zelf op, omdat men gelooft dat de zielen van de doden de ziel van het voedsel tot zich hebben genomen. Men gaat er dan ook vanuit dat het voedsel geen voedingswaarde meer heeft.
Sommigen schrijven calaveras, korte gedichten waarin de spot wordt gedreven met grafschriften van vrienden. Sommige kranten publiceren calavera's van beroemdheden, met karikaturen van skeletten. Schedels zijn een veelvoorkomend symbool op deze dag.
MET DE CARNAVAL ZELF KRIJGEN JULLIE NATUURLIJK DE HELE OUTFIT TE ZIEN!

Sugar skulls


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie, leuk dat je op mijn blog geweest bent!
xoxo