woensdag 26 december 2012

DRESSCODE BY INES DE LA FRESSANGE


De kaft van het boek van Ines de la Fressange, La Parisienne. De ultieme stijlbijbel met allerlei advies over Parijse mode, accessoires, winkeltjes, hotels en noem maar op. Onmisbaar dus als je van mode houdt;)
Hier beschrijft ze dus hoe je het beste kunt combineren. "Ga niet voor de van-top-tot-teen-look! De strijdkreet van de Parisienne spreekt voor zich: De jacht op onconventionele chic (met een ironisch tintje) is haar favoriete sport. 2 of 3 absurde details kunnen een te gekke look opleveren. Maar combineren kan ook riskant zijn. Een faux pas is snel gemaakt. Maar de Parisienne vindt altijd een manier om haar blunder om te buigen in een stijleffect. Zij weet ook dat te veel regeltjes die te strikt worden opgevolgd, niet tot het gewenste resultaat leiden. Weersta de van-top-tot-teen-look die van goede, maar te keurige smaak getuigt. Dit is mijn top 10 van ideeën, van het minst gewaagde tot het meest gedurfde, voor een onconventionele look à la Parisienne."


De 10 stijlregels van Ines de la Fressange: 

10. Jeans en versierde sandalen 
(geen sportschoenen)

9. Een kokerrok met ballerina's
(geen hoge hakken)

8. Een trui met lovertjes met een herenbroek.
(niet met een rok)

7. Een diamanten halsketting met een jeansblouse overdag
(en niet met een zwart jurkje s'avonds)

6. Instappers met een short... en zelfs met sokken
(en niet met een pantalon zonder sokken)

5. Een avondjurk met supereenvoudige open schoentjes
(niet de avondversie met sierstenen)

4. Een parelketting met een stoer T-shirt
(niet met een mouwloos jurkje)

3. Een bedrukte chiffon jurk met versleten motorlaarzen
(niet met splinternieuwe ballerina's)

2. Een smokingjasje met sportschoenen
(niet 'femme fatale' met stilettohakken)

1. Een avondjurk met een rieten tas
(niet met een goudkleurige clutch)

Dit boek geeft je zoveel meer vrijheid in het combineren van je accessoires, schoenen en kleding, dat ik ook geleerd heb om de strakke stijlregeltjes meer los te laten en lekker durven te combineren. Ik durf nu veel meer en vind het vaak wel lachwekkend wat je voor reacties krijgt als je sommige van deze ideeën opvolgt. Zo heb ik ook een keer een rieten tas bij hele nette kleding gecombineerd en de vraag gekregen of dat zo moest of dat ik mijn clutch vergeten was.. Erg lollig;) 
Dus al met al, doe eens lekker gek en durf te combineren met je garderobe. Ben niet bang wat anderen ervan zeggen. Zorg dat jij degene bent die de kleding draagt en ben zelfverzekerd. Dan komt alles goed!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie, leuk dat je op mijn blog geweest bent!
xoxo